Bedrijfshistorie

 

Santing, een familiebedrijf dat al sinds 1890 gevestigd is in Zwartemeer,  een dorp in de veenstreek nabij de Duitse grens.

 

De periode 1900-1948

 

In Zwartemeer voeren de schepen met turf door de kanalen en moesten vaak wachten bij de brug.  Dat betekende dus dat er tijd was om inkopen te gaan doen.  Vandaar dat op deze locaties vaak winkels ontstonden. In die tijd bestond Santing uit een boerderij en een cafébedrijf.  Aangezien er veel vraag was naar bepaalde artikelen - o.a. confectie - is men na de Tweede Wereldoorlog ook daadwerkelijk begonnen met de verkoop van confectie


De periode 1948-1975

Vanaf 1948 is de firma Santing officieel een feit. De oprichters van het bedrijf zijn mevr. M.M.J. Santing, dhr. J. Santing en dhr. A.H.J. Santing.
Door het huwelijk van mevr. Santing trouwde met dhr. Dirks, die afkomstig was uit een bekende meubelfamilie uit Helmond, is men in 1964 ook begonnen met de verkoop van meubelen. De handel verliep voorspoedig en men besloot te gaan uitbreiden. Een van de broers, A.H.J. Santing, besloot zich te gaan vestigen in Stadskanaal. Hier nam hij een bestaande zaak in baby-artikelen en stoffen over van de Familie Twickler. De laatste jaren heeft het bedrijf een explosieve groei meegemaakt. Daarom werd na enkele jaren besloten om achter het bestaande pand een nieuw pand te bouwen. Ook Zwartemeer groeide uit zijn voegen en men had rond 1975 al ongeveer 2000 m2 verkoopvloeroppervlakte waarop men terechtkon voor confectie en woninginrichting.
 

Periode 1975-1995

Rond 1980 besloot men in Stadskanaal het oude gedeelte van het pand af te breken en een nieuw pand te bouwen dat qua architectuur aansloot bij datgene wat er inmiddels stond. In deze jaren was er door de firma Santing te Stadskanaal, inmiddels Santing B.V., ook al begonnen met een jeansshop genoemd ''Jeans Joy''.

 

Periode 1995-Heden

 

De winkel ''Jeans Joy'' is in 1999 getransformeerd tot een lingeriespeciaalzaak (dat voor die tijd al in het bestaande pand zat) voor zowel jeugd als dames en heren.

Sinds het bedrijf gerund wordt door de 2e generatie staat het ook niet stil. In 2002 werd een magazijn bijgebouwd van 500 m2 om nog sneller te kunnen leveren tegen scherpe prijzen. De afgelopen jaren zijn alle afdelingen grondig verbouwd en zijn wij helemaal klaar voor de toekomst. Begin 2017 is in Stadskanaal een mooie lift gerealiseerd zodat iedereen ook de boven afdeling ( die bestaat uit baby- en kindermeubelen ) kan bezoeken.

Op ongeveer 2000 m2 kunt u alles vinden op het gebied van baby's en kinderen en natuurlijk de damesconfectie.

Nieuwsgierig geworden? Kom snel eens bij ons kijken. Team Santing staat voor u klaar!